Vällinge

vällinge

Tom Wollecki om Kyrka Vällinge kapell: "Kapellet invigdes och är den äldsta byggnad som finns kvar från brukstiden. Under åren arbetade vid Vällinge 1 ". Frukost Mån - fre: - Lunch Mån - fre: - Middag Mån - fre: - Kväll Enligt överens-kommelse. Helg Enligt överens-kommelse. Kontaktuppgifter. Vällinge. Vällinge. 90 Norsborg. Sverige. E-post: [email protected] Telefon: Visa på karta. Hemvärnsmuseet är ett unikt mediaville.infoärnsmuseet i Vällinge söder om Stockholm är ett passande utflyktsmål för den historieintresserade. Utöver det t.

Vällinge - (det kommer

Idag är Ängsstugan ett fritidshus. Vattnet drev ett hammarverk och ett tråddrageri. Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Det är idag den enda byggnaden som finns kvar från brukstiden. Vill du prata med oss eller hålla dig uppdaterad om vad vi gör? Att tjänstgöra inom sjukvårdsverksamheten i Hemvärnet.

Vällinge - vill

Villkor för tjänstgöring i Hemvärnet. Av särskilt intresse är en lada i tegel, troligen uppfört av tegel från det egna tegelbruket se Vällinges tegelbruk. Dessutom lät han uppföra en ny kvarn i fyra våningar. Ett strategiskt läge vid Mälaren, som var en viktig segelled redan under forntiden och den ström som avvattnade Bornsjön i Mälaren, har varit förutsättningen för Vällinge. Förbud mot tillträde utan tillstånd gäller då endast till skjutbanornas riskområde. Salems församling använder kapellet till några gudstjänster varje år, bl a under midsommarhelgen.

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *