Amalthea

amalthea

Complete your Amalthea collection. Discover what's missing in your Amalthea discography. Shop Amalthea Vinyl and CDs. Amalthea kan avse: Amalthea (mytologi) – i grekisk mytologi en get, alternativt en nymf; Amalthea (måne) – en måne; Amalthea – en asteroid; Amaltheadådet – sprägningen av ett svenskt fartyg (Amalthea) i Malmö Anton Nilson – en svensk socialistisk agitator och aktivist som bland annat deltog i det så kallade. Det är år sedan skeppet Amalthea utsattes för ett bombattentat i Malmös hamn. Malmö Stad avtäckte på fredagen ett minnesmärke vid platsen för dådet, och det har även Malmö ungsocialistklubb gjort.

Amalthea - och

Nilson, Anton, Dömd till döden för Amalthea. Vi tyckte då, att det för engelsmännen minst farliga vore att placera laddningen utanpå skrovet, högt över vattenlinjen. Varför bör Amaltheamännen benådas? Ungsocialisterna dömdes hårt av rådhus- och hovrätterna. Fångvaktaren ville emigrera till Amerika men åter sade Axel Holmström nej. Rosberg kände kanske besvikelse.

Amalthea - vara, Mattsson

Man ser på honom att han är trött av det tre timmar långa förhöret, under vilket han hela tiden stått. Under flykten från brottsplatsen tappade Anton Nilson ett lönebesked. På lappen stod hans namn. Stern släpptes fri den 23 mars men Anton Nilsson och Algot Rosberg fick fortsätta sina livstidsstraff. Sista gången skickade han ett svar till militärmakten som löd: Kulturnämnden i Malmö avtäckte på fredagen ett minnesmärke på platsen.

Amalthea Video

Amalthea: The Foster-Mother of Zeus - Mythology Dictionary #01 - See U in History

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *