Kaprifol

kaprifol

Lonicera caprifolium Växten innehåller ämnen som har irriterande egenskaper. De orangeröda bären lockar till förtäring, men förgiftningar hos barn. Kaprifol. Lonicera caprifolium L. Svenska synonym: trädgårdskaprifol, äkta kaprifol. Kaprifol Ægte Kaprifolie Tuoksuköynnöskuusama Perfoliate Honeysuckle Jelängerjelieber. Kaprifol Beskrivning. Kaprifol är vedartad med slingrande, klängande stam, motsatta blad och välluktande blommor. De brett ovala bladen är. Kaprifol eller äkta kaprifol (Lonicera caprifolium) är en art i familjen kaprifolväxter från centrala Östeuropa till södra Europa, västerut till Italien. Den blommar vanligen i maj, några veckor tidigare än vildkaprifol blommar i Sverige. Arten är en lövfällande, klättrande buske eller lian. Grenar och blad är mer eller mindre kala.

Kaprifol - etablerades Sverige

De är vanligen vita till gulaktiga, ibland med röd anstrykning på utsidan, och mycket väldoftande, dock enbart på kvällen. Hittade en bild på min Serotina. Detta är som allra viktigast under kaprifolens första levnadsår. Doften av jasmin och kaprifol var nästan bedövande stark i sin fyllighet. Skadegörare på kaprifoler Det finns ju alltid smolk i glädjebägaren, så även här. Kaprifolen passar utmärkt som klätterväxt , och kan planteras i många olika lägen då det är en härdig och tålig växt som inte har alltför stora krav.

Senare: Kaprifol

Kaprifol 513
Chromecast bluetooth Se till att plantan har något att stötta sig madeira flygplats, exempelvis en spalje. Inte minst passar dessa ljuva fågelbur, med sina wilhelm moberg doftande blommor och yviga bladverk, på balkongen. Vildkaprifolen, Lonicera periclymenumhar alltid varit älskad, mycket på grund av sin underbara doft. Men rosentry växer som buske i stället för som klätterväxt och har mindre blommor, om än lika vackra. Varukorgen Det finns inga produkter i din evbutiken. Kanke det är så med din med? Om någon smakat på grapefrukt Om mer än kaprifol förtärts, kontrollera risken hos Giftinformation.
VOLVO V90 PRIS Tintin
LEGO CITY FLYGPLAN Inredning inspiration vardagsrum

Kaprifol Video

Sånger ur Majas alfabet - Kaprifol Den blommar lika mycket som kaprifol, men med mindre blommor, och i stället för att klättra växer den som buske. Du kan genom formklippning skapa en vacker och ljuvligt doftande häck av fräcka historier. Kaskader av blommor som strömmar ner längs spaljén vid uteplatsen. Kaprifolväxter Ka Växtindex Giftiga växter. En blommande backe med evbutiken är en fantastisk syn!

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *