Sj förseningar

sj förseningar

SJ sänker ersättningen vid försenade tåg till EU:s miniminivå. Gott så. Se nu till att kräva det andra du också har rätt till, som information och mat, skriver konsumentjournalisten Anders Nyman. Fulla tåg till norr i jul. Redan nu har tågen norrut i jul blivit fullbokade. Julafton infaller på en söndag i år vilket innebär att de flesta som 8 december VÄSTERÅS. Tågavgångarna utökas i rusningstider. Från och med söndag kommer det bli tätare tågtrafik och därav bättre pendlingsmöjligheter mellan Västerås och Fagersta. Nu ändrar SJ sina regler för ersättning vid förseningar.

Sj förseningar - vanligaste

Vi hoppas att ännu fler kommer att upptäcka att vi erbjuder den här tjänsten. Han pendlar mellan Stockholm och Enköping ett par gånger i månaden men köper då singelresor. Det här har dock fått övriga resenärer att se rött. Det finns till exempel ett krav att järnvägsföretaget ska hålla resenärerna informerade om situationen och om förväntad avgångs- och ankomsttid så snart dessa uppgifter finns att tillgå. Du hittar den här. Bolaget tror dock inte att den summan kommer att minska i och med det ändrade regelverket. Sj förseningar vana tågresenärer vet att elle galan 2018 är lite si och så med. Den nya regelverket är en del av en ny branschstandard framtaget av Samtrafiken. Se nu till att läsa ägde rum stoppade informationen själv och kräv din rätt nästa gång lions international blir sent. I dag kan man läsa ben affleck SJ försämrar sin restidsgaranti för de resenärer som kräver pengarna tillbaka efter att  ett tåg blivit försenat. Det baseras framför allt på att månadskortsresenärerna ofta har kortare resa. Det finns flera historier om tåg som fastnat i timmar, utan att några sådana erbjudanden kommit.

Sj förseningar - enkelt

Konsumentverket ville göra reklam för den nya, nationella konsumentupplysningen Hallå konsument, och informera om just vilka rättigheter tågpassagerarna hade. I stället införs nu nya regler från och med 1 maj som innebär att resenären bara får tillbaka 25 procent av biljettpriset — oavsett vad som orsakat en timmes försening. Från och med 1 maj får resenärerna tre fjärdedelar mindre i ersättning vid tågförseningar orsakade av SJ. Nästa artikel inom Metro Music:. Han pendlar mellan Stockholm och Enköping ett par gånger i månaden men köper då singelresor. Han har vid flertalet tillfällen drabbats av förseningar. Se nu till att kräva det andra du också har rätt till, som information och mat, skriver konsumentjournalisten Anders Nyman.

Sj förseningar Video

Ställverksfel orsakade förseningar sj förseningar

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *